Arbëri

Afro 200 mijë familje preken nga tarifat e reja, opozita akuzon Qeverinë

 

Rreth 31 për qind e konsumatorëve do të preken nga tarifat e reja të energjisë, të propozuar nga Zyra e Rregullatorit të Energjisë. Partitë opozitare kanë kritikuar paralajmërimet për shtrenjtim të energjisë elektrike. Në konferenca të ndara, PDK-ja dhe LDK-ja kanë akuzuar Qeverinë Kurti për paaftësi dhe mosveprim për, siç kanë thënë, mosshmangie të rritjes së çmimit të energjisë

Afro 200 mijë familje do të preken nga rritja e çmimit të energjisë të propozuar nga Zyra e Rregullatorit të Energjisë. Këta konsumatorë konsumojnë mbi 600 kilovatë energji brenda muajit.

Tarifat e reja pas konsultimeve publike pritet që të hyjnë në fuqi nga 1 shkurti i këtij viti deri më 31 mars 2023.