Arbëri

Raporti: Shpërbërja e Jugosllavisë duhet të përfundojë aty ku filloi - në Kosovë

 

Strategjia e konvergjencës, do të thotë konvergjenca graduale e pikëpamjeve dhe opinioneve të kundërta, është një udhërrëfyes që duhet të përdoret në zgjidhjen e mosmarrëveshjes shumëvjeçare mes Kosovës dhe Serbisë - dhe në planin afatgjatë një qasje e tillë do të kontribuonte në stabilizimin e gjithë Ballkanit Perëndimor.

Këto janë propozimet e paraqitura në raportin e sapobotuar "Nga kriza në konvergjencë - Strategjia për të luftuar paqëndrueshmërinë në Ballkan në burimin e saj" nga Shkolla e Studimeve Ndërkombëtare të Avancuara të Universitetit Johns Hopkins dhe Qendra Wilson - një nga institucionet prestigjioze akademike të SHBA-së, transmeton Koha.net.