Arbëri

Kurti: Duhet të jemi të bashkuar që ta çojmë në vend amanetin e dëshmorëve

 

Flaka e Janarit, është jo vetëm përkujtimi i dhembjes për humbjen e heronjve tanë në luftën për liri, por njëherësh është edhe drita e flakës që ndriçon rrugën e brezit tonë dhe të brezave që do të vijnë për një të ardhme të ndritur të atdheut tonë.

Kështu u tha në Akademinë e Janarit 2022 në kuadër të 31-vjetorit të manifestimit kombëtar të kulturës "Flaka e Janarit" sonte në Gjilan.