Arbëri

Përfaqësuesit e serbëve të Kosovës takohen me Vuçiqin: BE-ja të kalojë nga fjalët në vepra

 

Edhe përfaqësuesit e serbëve të Kosovës kanë reaguar për çështjen e mbajtjes së referendumit serb në Kosovë.

Kryetari i Listës Serbe, Goran Rakiq, ka thënë se mbetet të shihet të dielën nëse shtetet e QUNT-it dhe Bashkimi Evropian do ta mbajnë premtimin. BE-ja dhe shtetet e QUINT-it dolën me deklaratë të përbashkët të premten, përmes së cilës i kërkuar Qeverisë së Kosovës që t’i lejojë serbët në Kosovë të votojnë në referendumin kombëtar të Serbisë.