Arbëri

“Grave që po vriten nga burrat, po u vritet edhe varri”

 

Pa përkrahje shoqërore e institucionale janë gratë në Kosovë që po përjetojnë çfarëdo lloj dhune në familje, kanë thënë Sevdije Hoxha nga organizata e Grave Intelektuale të Drenicës, dhe Bahtije Sejdiu nga Shoqata e Pensionistëve në Skenderaj, në ditën kur me protestë u dënua vrasja e Lirije Qerimajt në Llaushë. Qerimaj dyshohet se u vra nga bashkëshorti i saj.

Të premten, Policia njoftoi se disa ditë para vrasjes në familjen Qerimaj ishte raportuar për dhunë në familje, por se te viktima s’ishin vënë re shenja dhune e se ajo s’kishte pranuar se është rrahur nga bashkëshorti. Rasti kishte shkuar në procedurë të rregullt. Ndërkaq në emisionin “60 Minuta” në KTV, nga shoqëria civile janë ankuar se pos neglizhencës në të tilla raste, grave viktima po u vihet edhe etiketa e rëndë pas vdekjes. Ato janë ankuar se neglizhenca nuk është vetëm në institucione por edhe nëpër familje.