Arbëri

Rriten shifrat e të infektuarve, institucionet heshtin për masat

 

Edhe gjatë 24-orëshit të fundit, Kosova ka regjistruar shifra treshifrore të të infektuarve me COVID-19. Ndërsa situata ka nisur të përkeqësohet, Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik dhe Ministria e Shëndetësisë, nuk kanë treguar se cilat dhe kur pritet të ashpërsohen masat kundër COVID-19. E shtrëngimin eventual të masave po e kundërshtojnë bizneset

Paralajmërimin e ministrit për ashpërsim të masave kundër COVID-19, nuk e kanë mirëpritur gastronomët. Ata vazhdojnë të jenë më kritikët, rreth masave anti-COVID. Disa nga anëtarët e shoqatës së gastronomëve kanë reaguar përmes rrjetit social Facebook, duke thënë se masat tashmë janë të shtrënguara mjaftueshëm, sepse disa veprimtari nuk po lejohen të punojnë.

Veton Zuka, nga kjo shoqatë, ka thënë se bllokimi është vendim i palogjikshëm.