Arbëri

2021-a pa njohje dhe pa anëtarësim në organizata ndërkombëtare, Qeveria lavdërohet me vizita

 

Kosova edhe në vitin 2021 nuk ka shënuar progres në politikën e jashtme. As në vitin që shkoi nuk kishte njohje të reja dhe anëtarësim në ndonjë organizatë ndërkombëtare. Fajtorë vlerësohen moratoriumi, pjesë e Marrëveshjes së Uashingtonit, që skadoi në shtator dhe dialogu me Serbinë. Pavarësisht kësaj, opozita dhe shoqëria civile kritikojnë institucionet për stagnim dhe për mungesë të konsolidimit të politikës së jashtme. Nga ana tjetër, në ekzekutiv thonë se nën udhëheqjen e tyre politika e jashtme ka qenë prioritet dhe asnjëherë më shumë s’ka pasur vizita bilaterale.

Deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës, pjesë e Komisionit për Punë të Jashtme, Ariana Musliu-Shoshi thotë se politika e jashtme e Kosovës ka qenë në periudhë pezullimi, duke aluduar në mospunën e ministres Gërvalla.