Arbëri

23 komuna përfitojnë grantin e performancës për mjedis të pastër

 

23 komuna kanë përfituar grantin e performcës për mjedis të pastër gjatë vitit 2021. Në ceremoninë solemne të ndarjes së çmimeve, u kërkua angazhim edhe më i madh për agjendën e gjelbër dhe përmirësimin e mëtejmë të sektorit të mjedisit dhe veçanërisht të mbeturinave.

Pjesë e kësaj ceremonie ishte edhe kryeministri Albin Kurti, i cili tregoi nevojën për të ndryshuar qasjen ndaj mbetjeve dhe mënyrës si prodhohet e konsumohet, e cila sipas tij arrihet me bashkëpunimin dhe përkrahjen e ndërsjellët mes nivelit qendror dhe lokal.