Arbëri

​Qeverisë i bëhet thirrje që me dialog ta bindë BE-në që vetingu është zgjidhja e vetme

 

(KosovaPress) - Qeveria e Kosova duhet ta nisë një dialog me Bashkimin Evropian për ta bindur se procesi i vetingut është forma më e mirë për të siguruar një performancë më të mirë, transparencë dhe përgjegjshmëri më të lartë nga institucionet e drejtësisë.

Kështu po vlerëson shoqëria civile në Kosovë e cila thotë se kritikat e Raportit të Progresit për vetingun kanë ardhur për shkak se Kosova ka dështuar t’ia dëshmojë BE-së se procesi i vetingut është reformë e nevojshme pasi mekanizmat ekzistues nuk kanë funksionuar.