2 perditesime
17:33

Në takimin e parë për targat, u bisedua për agjendën e takimeve tjera

Ka përfunduar takimi i parë i grupit punues për çështjen e targave të automjeteve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, në Bruksel. Sipas njoftimit nga Qeveria e Kosovës, në takim “u bisedua për planin e takimeve të rregullta ndërmjet gupeve punuese të ekspertëve në muajt e ardhshëm, që kanë për qëllim gjetjen e një zgjidhje përfundimtare dhe të përhershme për këtë çështje, bazuar në dy parime themelore: zgjidhja të bazohet në standardet dhe praktikat aktuale më të mira të Bashkimit Evropian, dhe çfarëdo ndryshimi potencial duhet të vlejë dhe të ndërmerret nga të dy palët”.

Ky takim bazohet në marrëveshjen e arritur më 30 shtator 2021, me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian, sipas së cilës, është formuar grupi punues, që brenda gjashtë muajsh të arrihet një zgjidhje e qëndrueshme për çështjen e lirisë së lëvizjes.​

11:29

Nis takimi i grupit të ekspertëve për çështjen e targave

Emisari i Bashkimit Evropian, Miroslav Lajçak ka njoftuar se ka filluar takimi mes ekipeve të ekspertëve të Kosovës dhe Serbisë në Bruksel.

Në këtë takim do të flitet për targat e veturave, ashtu siç ishte planifikuar më 30 shtator.

“Këtë mëngjes në Bruksel mirëprita delegacionet e ekspertëve në takimin e parë të Grupit Punues për targat e veturave, siç jemi pajtuar më 30 shtator. Grupi që u kryesua nga këshilltarët e mi do të takohet në baza të rregullta. Unë besoj që ata do të prezantojnë gjetjet konkrete për gjashtë muaj”, ka shkruar Lajçak në Twitter.

 

 

09:11

Sot takohen grupet teknike të Kosovës e Serbisë në Bruksel për çështjen e targave

Sot takohet grupi teknike nga Kosova dhe Serbia në Bruksel për çështjen e targave të automjeteve.

Zëdhënësi i BE-së për Siguri dhe Politikë të Jashtme, Peter Stano, ka njoftuar të mërkurën se takimi i parë mbahet të enjten. Grupi punues synon të gjejë një zgjidhje të përhershme për çështjen e targave mes Kosovës e Serbisë.

Para takimit, drejtori i të ashtuquajturës zyre për Kosovë në Qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviq, ka thënë se do të diskutohet gjithçka e nevojshme për funksionimin e Grupit Punues.

“Ne po fillojmë me takimin e parë në të cilin do të diskutohet gjithçka që është e nevojshme për funksionimin e Grupit Punues, i cili është i nevojshëm për të arritur te një propozim për zgjidhjen që më vonë duhet të miratohet në nivelin e lartë”, ka thënë Petkoviq.