Arbëri

Nisin përpjekjet për gjetjen e një zgjidhjeje të përhershme për targat

 

Grupet teknike të Kosovës dhe Serbisë do të mbajnë të enjten takimin e parë në Bruksel në kuadër të synimit për të arritur një marrëveshje për çështjen e targave të automjeteve. Qeveria e Kosovës ka përcaktuar tri parime mbi të cilat duhet të bazohet diskutimi, ndërsa Bashkimi Evropian ka bërë të ditur se takimet e grupeve punuese do të zhvillohen ndaras nga takimet e kryenegociatorëve dhe ato të nivelit të lartë. Diskutimi për një çështje të tillë është kritikuar nga ish-kryeministri Avdullah Hoti

Kosova dhe Serbia do të nisin të enjten përpjekjet për të gjetur një zgjidhje të përhershme për targat problematike të automjeteve. Grupet teknike të të dyja shteteve do të takohen në Bruksel për të diskutuar këtë çështje duke u bazuar në tri parime.

Kryeministri Albin Kurti ka refuzuar të deklarohet për këtë çështje. Por zëdhënësi i Qeverisë, Përparim Kryeziu, ka thënë se në këtë mbledhje të parë nuk pritet të merret ndonjë vendim. “Zgjidhja duhet të jetë sipas standardeve dhe praktikave të Bashkimit Evropian, të jetë e aplikueshme dhe të aplikohet për të dyja palët, dhe nëse njëra palë bllokon arritjen e një zgjidhjeje të përbashkët apo nuk zbaton atë që është dakorduar, atëherë ajo është palë bllokuese e dialogut”, thuhet në përgjigjen e Kryeziut për KOHËN.