Arbëri

Pandemia rriti borxhin publik të Kosovës

Foto: Driton Paçarada / KOHA
 

Ekonomia e Kosovës gjatë vitit 2020 ka pasur rënie prej 5.5 për qind, ndërsa borxhi publik është rritur në 1.5 miliardë euro. Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti, duke paraqitur raportin e financiar për vitin 2020 në Komisionin për Buxhet, ka thënë se pandemia COVID 19 ka bërë që të ketë rënie ekonomike dhe të rritet borxhi publik.

Megjithatë, Mehmeti u shpreh se aktiviteti ekonomik në gjysmëvitin e parë të vitit 2021, ka qenë 10.1 për qind më i lartë se viti paraprak.