Arbëri

Qeverisë i kërkohet të përshpejtojë zbatimin e reformave për agjendën evropiane

 

Konsensusi i partive politike për reformat e agjendës evropiane dhe iniciativa politike nga ana e Bashkimit Evropian për Kosovën po vlerësohen të jenë faktorë kyç në implementimin e agjendës evropiane ERA II. Ndërkohë opozita adresoi kritika për Qeverinë Kurti II, duke thënë se nuk ka implementim të reformave duke punësuar militantë partiakë nëpër borde.

Përfaqësuesja Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Katerina Lopo duke kërkuar unitet politik në implementimin e agjendës evropiane, tha se të gjithë kanë përgjegjësi në përshpejtimin e implementimit të ERA-s.