Arbëri

Edi Rama: Shqiptarët janë sot më pro-amerikanë sesa vetë banorët e Teksasit

FOTO: Edi Rama
 

Në një intervistë me revistën gjermane "Der Spiegel" kryeministri i Shqipërisë flet për pranimin e refugjatëve afganë, për politikanët shqiptarë që s'merren vesh as sa është ora dhe shpjegon pse shqiptarët janë aq proamerikanë dhe realistë sa i përket BE-së.

Spiegel: Vendi juaj është bërë shtëpia e afganëve, të cilët kanë ikur kur talibanët morën përsëri pushtetin, në mes të gushtit. Sa janë dhe sa do të qëndrojnë?