Arbëri

Edhe pas kontrollit kushtetues, nuk gjejnë zbatim 5 vendime gjyqësore

Gjykata Kushtetuese ia adresoi javën e shkuar një shkresë Prokurorisë dhe menjëherë pas shtetet e Quintit kërkuan nga Qeveria që të veprojë për zbatimin e aktgjykimit që lidhet me pronat e Manastirit të Deçanit.

 

Një numër vendimesh të Gjykatës Kushtetuese nuk kanë gjetur zbatim prej vitesh. Për këtë, Kushtetuesja e ka informuar Kryeprokurorin, por organi i akuzës ka refuzuar të tregojë arsyet për mosmarrje masash. E, ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese thotë se përgjegjësia për zbatimin e të tilla vendimeve bie mbi gjykatat e rregullta, meqë Kushtetuesja me vendimet e saj vetëm ka shqyrtuar kushtetutshmërinë e procedurave para atyre gjykatave

Gjykata Kushtetuese ia adresoi javën e shkuar një shkresë Prokurorisë dhe menjëherë pas shtetet e Quintit kërkuan nga Qeveria që të veprojë për zbatimin e aktgjykimit që lidhet me pronat e Manastirit të Deçanit.

Por, konsiderohet e gabuar adresa ku është vënë presioni për zbatim të këtij vendimi.