Arbëri

Opozita dhe shoqëria civile kritikojnë dy çështje në marrëveshjen për targat

 

Arritja e marrëveshjes në Bruksel nuk është pritur mirë nga shoqëria civile dhe partitë në opozitë të Kosovës. Ato vlerësojnë se në këtë marrëveshje pozitive është veprimi i njëjtë për targat nga të dyja shtetet dhe zhbllokimi i situatës, por jo edhe detajet e tjera të saj. Targat KM dhe zëvendësimi i Njësisë Speciale të Policisë me forcat e KFOR-it, janë në mesin e problematikave të identifikuara nga partitë në opozitë e anëtarë të shoqërisë civile.

Me kritika nga shoqëria civile e partitë opozitare është pritur marrëveshja e arritur në Bruksel për shtensionimin e situatës në veri pas vendosjes së reciprocitetit për targa.

Ndonëse vendosja e letrave ngjitëse për targat në automjete te të dyja shteteve e zhbllokimi i situatës, e konsideron hap para, Arbër Fetahu, thotë se mbetet të shihet se si do të ecë zbatimi i kësaj marrëveshjeje.