Arbëri

Paralajmërimi për kthimin e masave reciproke, kërkohet përmbushja e dy parakushteve

Në javën kur emisari i Bashkimit Evropian për dialogun, Miroslav Lajçak, e viziton Kosovën, kryeministri Kurti nga Tirana paralajmëroi kthimin e reciprocitetit me Serbinë. Paraprakisht janë njoftuar edhe qeveritë e vendeve anëtare të Bashkimit Evropian për ndërhyrjet e shtetit serb në fusha të ndryshme.

 

Reciprociteti ndaj Serbisë që kishte hasur në rezistencë të SHBA-së dhe BE-së është paralajmëruar të rikthehet sërish nga Qeveria Kurti. Megjithëse nuk kanë thënë se cilat janë masat dhe kur synohet të vendosen ato, Ekzekutivi u ka dërguar letra qeverive të vendeve anëtare të BE-së për t’i njoftuar në lidhje me pengesat e shtetit serb. Sipas analistëve, janë dy kushte që duhet përmbushur për të pasur sukses reciprociteti dhe të pranohet nga partnerët ndërkombëtarë

Në javën kur emisari i Bashkimit Evropian për dialogun, Miroslav Lajçak, e viziton Kosovën, kryeministri Kurti nga Tirana paralajmëroi kthimin e reciprocitetit me Serbinë. Paraprakisht janë njoftuar edhe qeveritë e vendeve anëtare të Bashkimit Evropian për ndërhyrjet e shtetit serb në fusha të ndryshme.

Por në Qeveri nuk kanë treguar për masat dhe datën kur ato mund të vendosen.