1 perditesime
19:02

Nesër në dialogun teknik ndër të tjera bisedohet edhe për të zhdukurit

Zëdhënësi i Qeverisë, Përparim Kryeziu ka folur për KOHËN lidhur me fillimin e dialogut teknik mes Kosovës dhe Serbisë.

Ai ka thënë se takimet bilaterale dhe trelaterale të radhës në kuadër të procesit të dialogut, në të cilat do të marrë pjesë zëvendëskryeministri, Besnik Bislimi priten të mbahen me 7 dhe 8 shtator.

“Në takimin bilateral do të diskutohet për zbatimin e marrëveshjes mbi energjinë dhe atë të tabelave të veturave, si dhe për çështjen e të zhdukurve me forcë. Kurse në atë trelateral, presim që të diskutojmë vetëm për çështjen të zhdukurve me forcë, si e vetmja temë për të cilën jemi dakorduar”, ka thënë ai.

11:46

Raundi i ardhshëm i dialogut Kosovë – Serbi më 7 dhe 8 shtator në Bruksel

Zëdhënësi i BE-së për Politika të Jashtme dhe të Sigurisë, Peter Stano, ka njoftuar se raundi i ardhshëm i dialogut Kosovë – Serbi do të mbahet më 7 dhe 8 shtator në Bruksel. 

Takimi do të jetë në nivel të ekspertëve, ku do të jenë zëvendëskryeministri i Kosovës, Besnik Bislimi dhe drejtori i të ashtuquajturës zyre për Kosovë në kuadër të Qeverisë së Serbisë, Petar Petkoviq.

Takimi ishte paraparë të mbahej në fund të shkurtit, por u shtyu si pasojë e sëmundjes së përfaqësuesëve të Kosovës.

“Ne mund ta konfirmojmë se takimi i radhës i dialogut në nivel të kryenegociatorëve do të mbahet më 7 dhe 8 shtator. Dy palët pritet të diskutojnë për çështjet aktuale dhe hapat e radhës në dialog”, ka thënë Stano për KOHËN.