Arbëri

Një vit nga Marrëveshja e Washingtonit, shumë pika mbesin të pazbatuara

Foto: Reuters
 

Sot janë bërë një vit nga nënshkrimi i marrëveshjes së ashtuquajtur për normalizim ekonomik mes Kosovës dhe Serbisë, në Washington. Shumë pika të kësaj marrëveshje nuk janë zbatuar ende, derisa Kosova i ka shkuar deri në fund vetëm përcaktimit për hapjen e ambasadës në Jerusalem, që kishte qenë kusht për të marrë njohjen nga Izraeli. Derivat i atij dokumenti ka qenë edhe një raport i Fizibilitetit nga Departamenti Amerikan për mënyrën e shfrytëzimit të përbashkët të Liqenit të Ujmanit, i publikuar para disa javësh. Por, Qeveria e Kosovës nuk ka dhënë ende një qëndrim përkitazi me këtë marrëveshje.

Kryeministri Albin Kurti ka thënë para disa ditësh se disa pika të asaj marrëveshje janë problematike për Kosovën, pasi prekin rendin kushtetues.