Arbëri

Ashpërsim masash, 26 mijë raste aktive me COVID

 

“Masat kundër pandemisë i kemi propozuar e miratuar në raport me situatën epidemiologjike duke qenë të kujdesshëm për të ruajtur raportin mes shëndetit e ekonomisë”, ka deklaruar kryeministri Albin Kurti. Ngritja enorme e shifrave e ka çuar Kosovën në majë të listës së shteteve në botë sa u përket infektimeve për një milion banorë. Sipas uebfaqes së specializuar për statistika “Our World in Data”, Kosova është në top tri vendet, me Gjeorgjinë e Malin e Zi

Një muaj pasi që lakorja e rasteve të të infektuarve me koronavirus ka nisur të ngrihet, për ta çuar numrin rasteve aktive në rreth 26 mijë, Qeveria ka marrë vendim për ashpërsim masash që kufizojnë lëvizjen, aktivitetet e gastronomisë dhe tubimet, hyrjet brenda Kosovës dhe shtyjnë vitin e ri shkollor.
Kryeministri Albin Kurti ka thënë se masat i kanë marrë në vazhdimësi duke e balancuar ekonominë dhe shëndetin e qytetarëve.

“Masat kundër pandemisë i kemi propozuar e miratuar në raport me situatën epidemiologjike duke qenë të kujdesshëm për të ruajtur raportin mes shëndetit e ekonomisë. Kur përmirësohej situata i lironim, kur përkeqësohet jemi të detyruar t’i shtrëngojmë. Me miratimin e vaksinës ndryshoi raporti me pandeminë. U kthyem në kundërsulm me vaksinim. E nisëm nga fundi i marsit, e atë masiv nga 15 qershori. Edhe pse e nisëm të fundit në rajon, në gusht për disa javë ishim të parët me mesataren më të lartë në rajon”, ka deklaruar Kurti.