Arbëri

Paralajmërimet për bojkotim në veri, “lojë” e Beogradit

Pas konfirmimit të dënimit për deputetin e Listës Serbe, Ivan Todosojeviq, i cili masakrën e Reçakut e kishte quajtur trillim, Lista Serbe ka përmendur mundësinë e bojkotimit të zgjedhjeve. Sipas analistëve, paralajmërimet për bojkotim dhe pamundësi të mbajtjes së zgjedhjeve në veri janë lojë politike e Beogradit, i cili nëpërmjet viktimizimit dhe shantazheve është duke bërë fushatë për Listën Serbe

 

Pas konfirmimit të dënimit për deputetin e Listës Serbe, Ivan Todosojeviq, i cili masakrën e Reçakut e kishte quajtur trillim, Lista Serbe ka përmendur mundësinë e bojkotimit të zgjedhjeve. Sipas analistëve, paralajmërimet për bojkotim dhe pamundësi të mbajtjes së zgjedhjeve në veri janë lojë politike e Beogradit, i cili nëpërmjet viktimizimit dhe shantazheve është duke bërë fushatë për Listën Serbe

Paralajmërime për bojkotim dhe pamundësi të mbajtjes së zgjedhjeve lokale kanë dhënë kryetarët e komunave veriore, që popullohen me shumicë serbe. Reagimi ka ardhur pas konfirmimit të dënimit nga Gjykata e Apelit me dy vjet burgim për deputetin e Listës Serbe, Ivan Todosojeviq, i cili Masakrën e Reçakut e kishte quajtur trillim.

Lista Serbe pretendon se janë shkelur marrëveshjet e Brukselit, teksa ka paralajmëruar se vendimi do të merret pas konsultave brenda partisë.