Arbëri

Franë Berisha në vitin 1991: Nuk mund ta paramendoj rezistencën pa Qosjen e Krasniqin

Në kohën kur Jugosllavia po i numëronte ditët e saj të fundit, krerë politikë, përfaqësues partish politike e aktivistë të ndryshëm shqiptarë nga Kosova ishin mbledhur në qytezën kroate Stubiçke Toplice më 19 dhe 20 janar të vitit 1991 me qëllim që të arrinin një konsensus gjithëshqiptar në synim dhe veprim.

 

Në kohën kur Jugosllavia po i numëronte ditët e saj të fundit, krerë politikë, përfaqësues partish politike e aktivistë të ndryshëm shqiptarë nga Kosova ishin mbledhur në qytezën kroate Stubiçke Toplice më 19 dhe 20 janar të vitit 1991 me qëllim që të arrinin një konsensus gjithëshqiptar në synim dhe veprim.

Franë Berisha, aktivist shqiptar në Kroaci tha në këtë mbledhje se nuk mund të parashikonte rezistencë ndaj serbëve pa pjesëmarrjen e Rexhep Qosjes e Mark Krasniqit. Sipas Berishës, qëllimi kombëtar është të shfrytëzohen të gjitha kapacitetet, pa kufizim partiak, që të arrihet qëllimi.