Arbëri

Zgjedhjet lokale, DnV-ja kërkon të ketë më shumë gra në lista

 

Identifikimin e problemeve gjatë procesit zgjedhor dhe dhënien e rekomandimeve për zgjedhjet lokale e kanë bërë këtë të shtunë Demokracia në Veprim. Eugen Cakolli nga DNV ka thënë se me rekomandimet e dhëna synojnë të ndikojnë në avancimin e procesit zgjedhor.

Sipas Cakollit, një ndër problemet në sistemin zgjedhor lokal është përfundimi i parakohshëm i mandatave të kryetarëve si rezultat i problemeve me ligj të kryetarëve apo dorëheqjeve të tyre si dhe mënyra e zhvillimit të balotazheve një pjesë e së cilave, thotë ai, deformon vullnetin real qytetar.