3 perditesime
23:23

Ramadani: Në RTK është një katrahurë e vërtetë

Deputeti i VV-së, Valon Ramadani, ka thënë se Radio Televizioni i Kosovës është shndërruar në një katrahurë të vërtetë dhe se është e nevojshme ç’ kapja e saj.

Sipas Ramadanit, RTK-ja nuk duhet të mbushet më me militantë partiakë, që siç ka thënë, ka ndodhur nga të gjitha qeveritë deri më tani.

“Unë e kuptoj që aty është një katrahurë e vërtetë dhe aty do të kenë punë prej tash e tutje dhe çka është bërë deri tani. RTK-ja nuk e përmbush misionin që e ka me ligj, misioni që e ka me ligj është edukimi, është informimi, është zbavitja, asnjëra prej tyre nuk bëhet nga RTK-ja. Për mua është një problem që profesionistët që ka RTK-ja, ata mbyllen për shkak se dikush lart e ka kapur RTK-në dhe nuk i lë që ata të kryejnë detyrën e tyre. Detyra e çartë është ç’ kapja e RTK-së dhe dalja në skenë e profesionistëve që janë brenda RTK-së. Jo të mbushet me militantë partiakë qysh është mbushur nga të gjitha qeveritë deri tash”, ka thënë Ramadani.

Ai ka shtuar se në RTK janë bërë keqpërdorime të mëdha të parasë së qytetarëve dhe se për këtë nuk është hapur asnjëherë ndonjë rast nga Prokuroria.


Ramadani e lë të hapur mundësinë e kandidimit për kryetar të Ferizajt

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Valon Ramadani, e ka lënë të hapur mundësimin e kandidimit për kryetar të Ferizajt nga kjo parti, duke thënë se procesi i përzgjedhjes është në finalizim e sipër.

‘’Më 17 tetor janë zgjedhjet lokale, ne si Lëvizje jemi në përfundim të zyrtarizimit të të gjitha kandidaturave. Kjo mendësi e qeverisjes në 100 ditët e para duhet të shtrihet edhe në nivel lokal. Qysh dihet, ka keqpërdorime edhe në nivelin lokal. Gati shumicave e komunave, përfshirë Ferizajn, nuk e kanë fokusin te qytetarët, por në betonim dhe asfalt. Sot ka probleme me ujin e pijes gjysma e qytetit në Ferizaj. 26 fshatra të Ferizajt nuk kanë ujë të pijes dhe fokusi është tjetër kund’’, deklaroi Ramadani.

23:13

Ramadani mohon se po tentohet të kapet KPM-ja

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Valon Ramadani, anëtar i Komisionit për Media, ka hedhur poshtë akuzat e opozitës që po tentohet të kapet Komisioni i Pavarur për Media (KPM).

Ramadani ka thënë se nuk është shikuar fare bindja politike e kandidatëve.

“Nuk është e vërtetë, që Qeveria po e kap ndonjërin prej institucioneve, qysh po paraqitet prej opozitës dhe disa organizatave. Për mua ka pasur rëndësi, se si kandidatët janë përgjigjur në pyetjet e njëjtat që u kemi shtruar të gjithëve, në formën e opsionin që e kanë dhënë për drejtimin e një institucioni që nuk po funksionon si duhet. Ka qenë me rëndësi si janë përgjigjur dhe sa kanë mundur të na bindin se mund të drejtojnë këtë institucion. Nuk ka rëndësi kë e kanë mbështetur se si e kanë mbështetur. Nuk është e vërtetë që dikush është mbështetur për shkak të bindjeve, asnjë pyetje nuk ishte se cilën parti e mbështet”, ka thënë Ramadani në Interaktiv të KTV-së.

 

23:09

Ramadani: Kurrë nuk ka qenë më e vështirë për të zgjedhur anëtarët e KPM-së

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Valon Ramadani, ka thënë se asnjëherë nuk ka qenë më e vështirë për të zgjedhur anëtarët e Komisionit të Pavarur të Mediave, pasi sipas tij, të gjithë kandidatët kanë qenë profesional bazuar në intervistim.

Ramadani në ‘’Interaktiv’’ të KTV-së tregoi se ndryshe nga herët e kaluara, këtë vit intervistimi i kandidatëve ka zgjatur 30 minuta.

‘’Mund të flas për vete, secili e bën vlerësimin si deputet. Mund të them me bindje të plotë se është hera e parë që nga viti 2017 që ne si deputetë e kemi pas shumë të vështirë për të zgjedhur për katër persona. Prandaj kjo është arsyeja pse po mundohen ta minojnë këtë proces sepse kurrë nuk ka qenë më e vështirë për të përzgjedhur. Kanë qenë 19 kandidat, dy prej tyre nuk kanë ardhur në intervistë. Kësaj radhe kemi intervistuar 30 minuta çdo kandidat, jo si herë e kaluara nga 20. I dimë problematikat e KPM-së, i dimë çfarë keqpërdorime kanë ndodhur aty’’, ka thënë Ramadani.

Tutje, anëtari i Komisionit për Media deklaroi se do të kërkojnë për çdo vit përgjegjësi nga anëtarët e KPM-së për të vlerësuar punën e tyre.

23:04

Ramadani: Intervistimi i kandidatëve për anëtarë të KPM-së nuk është mbajtur sekret

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Valon Ramadani, e ka mohuar se intervistimi i kandidatëve për anëtarë të Komisionit të Pavarur për Media është mbajtur sekret.

Ramadani ka thënë në “Interaktiv” të KTV-së se ka qenë pikë e rendit të ditës në njërën nga seancat e Kuvendit të Kosovës, formimi i Komisionit ad-hoc dhe që në atë Komision janë prezantuar emrat e kandidatëve.

“Ka pasur edhe një top-lajm se ka qenë top sekret intervistimi i kandidatëve. Kjo është e pavërtetë, ka qenë pikë e rendit të ditës formimi i Komisionit ad-hoc dhe në atë Komisiont janë prezantuar emrat e kandidatëve”, ka thënë Ramadani.

Sipas tij, asnjë organizatë nuk ka parashtruar kërkesë për monitorim të këtij Komisioni ad-hoc siç ka ndodhur viteve të kaluara.