Arbëri

Vuçiq: Nëse ndonjë shtet njeh pavarësinë e Kosovës, Serbia nis fushatën për çnjohje

Foto: AP
 

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka thënë se në rast se ndonjë shtet vendos të njohë pavarësinë e Kosovës, në atë moment vendi i tij do të nisë fushatën për të kërkuar nga vendet që e kanë njohur ta zhbëjnë atë vendim.

Ai tha se ky “armëpushim” do të zgjasë deri në shtator, duke lënë të kuptohet se do të respektojë moratoriumin 1-vjeçar të firmosur më 4 shtator në Uashimgton, nga kryeministri i atëhershëm Avdullah Hoti dhe Vuçiqi.