Arbëri

Komunitetet rom, ashkali e egjiptian “të përjashtuar” nga vaksinimi

 

Komunitetet pakicë po kërkojnë informim dhe kujdes më të madh nga institucionet sa i përket vaksinimit kundër COVID-19. E përgjegjësit e Qendrës së vaksinimit në Komunën e Fushë-Kosovës kanë thënë se mungon interesimin i komuniteteve rom, ashkali e egjiptian për t’u vaksinuar

Për dallim nga komuniteti serb që jeton në Kosovë, e që shumica janë vaksinuar kundër COVID-19 në shtetin e Serbisë, komunitetet e tjera pakicë, sidomos rom, ashkali dhe egjiptian, ende nuk janë vaksinuar. Qytetarët e këtyre komuniteteve në Komunën e Fushë-Kosovës kërkojnë të njoftohen për procedurat.

Bedri Berisha, qytetar i kësaj komune, thotë se edhe komunitetet e tyre duhet të kenë të drejtën e vaksinimit.