Arbëri

Rritja e çmimeve ul kërkesën për ndërtim

 

Çmimet e ndërtimit kanë pësuar rritje të ndjeshme. Kjo ka bërë që të bjerë kërkesa për ndërtim të shtëpive. Rritja e çmimeve ka ndikuar negativisht edhe te kompanitë e ndërtimit dhe te ato që merren me shitjen e materialeve ndërtimore. Të dhënat e ASK-së tregojnë për një rritje prej 5.3 për qind të kostos së ndërtimit krahasuar me vitin e kaluar

Rritja e çmimeve të materialeve ndërtimore i ka zmbrapsur shumë qytetarë nga planet për ndërtim të shtëpive. Derisa vitin e kaluar kilogrami i hekurit ishte rreth 50 centë, këtë vit çmimi është rritur për afro 100 për qind. Pos hekurit është rritur edhe çmimi i çimentos, blloqeve dhe drurit.

Çmimet e larta kanë ndikuar direkt në rënie të kërkesës për ndërtim, sidomos te kompanitë që merren me ndërtime të ulëta.