Arbëri

Kosova përgatitet për vaksinim masiv, angazhohen 420 infermierë shtesë

 

Autoritetet shtetërore kanë paralajmëruar se nga 15 qershori në Kosovë do të nisë vaksinimi masiv kundër COVID-19. Për këtë është përgatitur edhe Plani Shtetëror i Vaksinimit Masiv. Për t’u realizuar ky proces, komunat tashmë kanë bërë përgatitjet e nevojshme. Krahas përgatitjeve, Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar se do të ketë angazhim shtesë të 420 infermierëve.

Në Prishtinë procesi i imunizimit masiv do të vazhdojë në sallën “1 Tetori”. Ushtruesi i detyrës së drejtorit të Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare (QKMF), Rrezart Halili ka thënë se tanimë kanë bërë trajnimin e profesionistëve shëndetësorë dhe se i kanë dakorduar planet me MSH-në dhe Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike në mënyrë që ky proces të realizohet pa telashe.