Arbëri

Qeveria nuk ka “dorë” në draftet e dy marrëveshjeve rajonale

Në Qeverinë e Kosovës kanë thënë të mos kenë autorësi mbi draftet e dy marrëveshjeve rajonale, që kanë të bëjnë me lëvizjen e lirë. Përderisa grupe pune janë themeluar për të ofruar komente mbi përmbajtjen, opozita e ka akuzuar kryeministrin Kurti se Qeverinë e ka vënë në funksion të krijimit të Jugosllavisë së re, duke e bërë Kosovën pjesë të mini-Shengenit. E në kabinetin e Kurtit kanë thënë se nisma për marrëveshjet nuk ka të bëjë asgjë me projektin e mini-Shengenit

 

Në Qeverinë e Kosovës kanë thënë të mos kenë autorësi mbi draftet e dy marrëveshjeve rajonale, që kanë të bëjnë me lëvizjen e lirë. Përderisa grupe pune janë themeluar për të ofruar komente mbi përmbajtjen, opozita e ka akuzuar kryeministrin Kurti se Qeverinë e ka vënë në funksion të krijimit të Jugosllavisë së re, duke e bërë Kosovën pjesë të mini-Shengenit. E në kabinetin e Kurtit kanë thënë se nisma për marrëveshjet nuk ka të bëjë asgjë me projektin e mini-Shengenit

Ekzekutivi i Kosovës nuk ka autorësi mbi draftet e dy marrëveshjeve rajonale, nismën për lidhjen e të cilave e ka miratuar Qeveria Kurti fundjavën e shkuar.

Në njërin Draft-marrëveshje përshkruhen kushtet reciproke të hyrjes, kalimit transit dhe qëndrimit të shkurtër të shtetasve të Kosovës, Shqipërisë, Bosnjë-Hercegovinës, Malit të Zi, Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë në secilin nga këto shtete, vetëm me letërnjoftime biometrike. E dyta ua mundëson shtetasve të palëve të treta qarkullimin në të gjashtë këto shtete, në rast se kanë siguruar vizë në ndonjërin nga to.