Arbëri

Sociologët thonë se Kosovës nuk i bëjnë mirë solidarizimet për çështjen izraelito-palestineze

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Ndarja e shoqërisë kosovare në dy grupe sa i përket solidarizimit karshi luftimeve izraelito-palestineze po vlerësohet i dëmshëm nga sociologët. Kurse njohësit e marrëdhënieve ndërkombëtare kërkojnë që të kihet kujdes, sidomos në aspektin politik, për shkak të interesave strategjike të Kosovës, të cilat, sipas tyre, lidhen me botën perëndimore dhe jo Lindjen e Mesme.

Dy marshe solidarizuese që lidhen me luftimet në Lindjen e Mesme janë mbajtur të premten në Kosovë.

I pari është organizuar në Prizren si mbështetje ndaj popullit palestinez, kurse i dyti në Prishtinë në përkrahje të popullit hebraik.