Arbëri

Qeveria zotohet të mos e lejojë krijimin e asociacionit njëetnik

Ministria e Pushtetit Lokal është zotuar se nuk do ta lejojë krijimin e entiteteve njëetnike. Ndalimin e mundësisë së formimit të Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe kjo ministri synon ta bëjë nëpërmjet ndryshimeve në Ligjin për vetëqeverisje lokale. Ndërkaq, aspekte të tjera që parashihet të adresohen gjatë këtyre ndryshimeve janë bërë sebep për akuza mes Ministrisë dhe Asociacionit të Komunave të Kosovës

 

Ministria e Pushtetit Lokal është zotuar se nuk do ta lejojë krijimin e entiteteve njëetnike. Ndalimin e mundësisë së formimit të Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe kjo ministri synon ta bëjë nëpërmjet ndryshimeve në Ligjin për vetëqeverisje lokale. Ndërkaq, aspekte të tjera që parashihet të adresohen gjatë këtyre ndryshimeve janë bërë sebep për akuza mes Ministrisë dhe Asociacionit të Komunave të Kosovës

Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal ka në plan që brenda vitit të bëjë ndryshime ligjore në funksion të ndalimit të mundësisë për formimin e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe. Zotimet e dhëna në këtë institucion janë se nuk do të tolerojnë ngritjen e mekanizmave njëetnikë.

“Për neve, Asociacioni i Komunave Serbe, ose asociacioni njëetnik me kompetenca ekzekutive, është entitet i vdekur”, ka thënë Fidan Kalaja, këshilltar i ministrit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi. “Ne nuk angazhohemi që të kemi asociacione njëetnike, por vetëm entitete të cilat janë në përputhje me Kushtetutën dhe kornizën ligjore të Republikës së Kosovës.”