Arbëri

Departamenti Amerikan i Shtetit i rekomandon Kosovës ta ndryshojë Ligjin për Lirinë Fetare

Foto: Alban Bujari/KOHA
 

Kosovës i rekomandohet që të ndryshojë Ligjin për lirinë fetare, në Raportin Ndërkombëtar për Liritë Fetare, i cili është publikuar të mërkurën e i cili dokumenton gjendjen e lirive fetare në afro 200 shtete dhe territore të botës.

“Mungesa e statusit ligjor për bashkësitë fetare është një hendek i madh në mbrojtjen e të drejtave themelore të njeriut në Kosovë”, thuhet ndër të tjera në pjesën për Kosovën.