Arbëri

Kamberi: Handke u dekorua me medalje nga Vuçiqi për idetë e tij politike

 

Deputeti shqiptar në Kuvendin e Serbisë, Shaip Kamberi, ka thënë se fituesi i çmimit Nobel për letërsi vitin e kaluar, Peter Handke, nuk u dekorua nga presidenti serb për krijimtarinë e tij letrare, por për idetë e tij politike.

Çmimin për Hande, ka shkruar Kamberi, është “anti-drejtësi për viktimat, anti-pajtim midis popujve dhe anti-paqe për rajonin”.