Arbëri

Shoqata e Informatikës u shkruan deputetëve, kërkon që të kenë në fokus mësuesit e kësaj lënde

Foto: Koha / ilustrim
 

Përmes një letre drejtuar deputetëve të Kuvendit të Kosovës, Shoqata e Informatikës ka kërkuar nga ta që të ndryshohet qasja e politikës në vend për të ardhmen, duke u kërkuar investime në informatikë që gjeneratat e reja të kenë “sukses në një ekonomi të shekullit 21”. Në letrën e kryetarit të kësaj shoqate, Ridvan Bunjaku, qasja në informatikë në shkollat fillore dhe të mesme të Kosovës pasqyrohet si shumë e keqe. Ai u ka kërkuar atyre të mbështesin mësuesit e informatikës në vend.

Ai ka kërkuar nga deputetët që të kenë në fokus informatikën me qëllim që mësuesit e informatikës të kenë qasje në zhvillim profesional me cilësi të lartë dhe burimet e nevojshme që t’u ndihmohen shkollave dhe njerëzve, duke u dhënë nxënësve e studentëve aftësitë e njohuritë që u duhen për të qenë të suksesshëm.