Arbëri

Kosova, rruga e Shqipërisë dhe Turqisë për të çuar drogën në Evropë

 

Kufiri Shqipëri-Kosovë është identifikuar si rrugë kalimi e marihuanës për në Bashkim Evropian si dhe rrugë për kalimin e heroinës nga Turqia për në vendet e BE-së.

Raporti i ri nga rrjeti i Iniciativës Globale Kundër Krimit të Organizuar Ndërkombëtar ka treguar për shtim të veprimtarisë së grupeve kriminale në rajon me trafikimin e azilkërkuesve dhe drogave si dhe me pastrimin e parave përmes ndërtimit dhe lojërave të fatit. Raporti përshkruan rrugët e trafikimit të drogës dhe emigrantëve përmes Ballkanit Perëndimor dhe hedh dritë mbi çmimet dhe fitimet e këtyre veprimtarive të paligjshme, si dhe mbi pastrimin e parave.