Arbëri

Është e drejta e qytetarëve të Kosovës që në shërbim të tyre, të kenë institucione të pavarura dhe efikase të sundimit të ligjit

 

Teksa përgatitemi të shënojmë Ditën e Evropës, sërish nën kushtet e COVID-19, në këtë “normalitet të ri”, dëshiroj ta shfrytëzoj këtë mundësi që t’i përgëzoj popullin dhe institucionet e Kosovës për qëndrueshmërinë dhe aftësinë e tyre që pandeminë ta trajtojnë me po aq efektivitet sa të tjerët në Evropë. Gjithashtu, jam krenar që Bashkimi Evropian sërish e vërtetoi përkushtimin ndaj Kosovës, duke qenë mbështetësi më i madh edhe në luftën kundër pandemisë COVID-19.

Ashtu si në aspektet e tjera të jetës, pandemia COVID-19 ka sjellë sfida të pashembullta edhe tek institucionet e sundimit të ligjit të Kosovës. Është jetike të sigurohet që ato të funksionojnë mirë edhe nën kufizimet e pandemisë. Është e rëndësishme që t’i ruajmë vlerat dhe themelet evropiane, mbi të cilat ngrihen shoqëritë tona.