Arbëri

Bizneset kërkojnë plan të zbatueshëm të rimëkëmbjes

Bizneset kërkojnë plan të zbatueshëm të rimëkëmbjes

Shfuqizimi i disa masave të Programit të Rimëkëmbjes nga Qeveria Kurti, me arsyetimin se nuk ka ndarje buxhetore për to, ka nxitur reagim nga përfaqësues të bizneseve, të cilët kanë kërkuar që të mos bëhen masa që nuk kanë mbështetje financiare. Ata kanë kërkuar që të ketë masa konkrete që do të ndikojnë në krijimin e vendeve të punës dhe në likuiditetin e ndërmarrjes. Ndërkohë opozita e ka kritikuar Qeverinë për mungesën e një plani, që do t’u dilte në ndihmë bizneseve të dëmtuara nga pandemia

 

Shfuqizimi i disa masave të Programit të Rimëkëmbjes nga Qeveria Kurti, me arsyetimin se nuk ka ndarje buxhetore për to, ka nxitur reagim nga përfaqësues të bizneseve, të cilët kanë kërkuar që të mos bëhen masa që nuk kanë mbështetje financiare. Ata kanë kërkuar që të ketë masa konkrete që do të ndikojnë në krijimin e vendeve të punës dhe në likuiditetin e ndërmarrjes. Ndërkohë opozita e ka kritikuar Qeverinë për mungesën e një plani, që do t’u dilte në ndihmë bizneseve të dëmtuara nga pandemia

Qeveria Kurti ka hequr dorë nga zbatimi i disa masave të rimëkëmbjes, të miratuara nga Qeveria Hoti, e për të cilat nuk ishte ndarë buxhet. Por, në vendimin e saj nuk ka sqaruar se cilat masa janë shfuqizuar dhe se cilët sektorë nuk do të marrin ndihmën e premtuar.

KOHA ka kërkuar gjatë ditës një sqarim se për cilat masa bëhet fjalë, por që nuk ka marrë përgjigje nga Ministria e Financave.