Arbëri

Pensionistët të pakënaqur me vendimin për shtesat

Pensionistët të pakënaqur me vendimin për shtesat
 

Ministri i Financave dhe Transfereve, Hekuran Murati, ka sqaruar vendimin e djeshëm të Qeverisë për shtesat e ndara për skemat pensionale dhe sociale. Ai ka thënë se për kategoritë e pensionistëve me 75 dhe 90 euro do të aplikohet një shtesë në mënyrë që shuma totale e pensionit të jetë 100 euro. Tani e tutje familjet me asistencë sociale nuk do të marrin dyfish mbështetje, por vetëm 30 për qind. Kundër vendimit ka dalë Federata Sindikale dhe Shoqata e Pensionistëve, Invalidëve dhe të moshuarve të Kosovës.Pensionistët nuk e kanë pritur mirë lajmin se për dallim nga tre muajt e kaluar disa prej tyre do të marrin më pak të ardhura.

Disa prej pensionistëve shprehen të zhgënjyer me Qeverinë Kurti që nuk i ka vazhduar shtesat në vlerë të njëjtë, kurse të tjerët thonë se Ekzekutivi është duke luajtur me ta.