Arbëri

Rama: Mini-Schengeni nënkupton heqje kufiri mes shqiptarëve

Rama: Mini-Schengeni nënkupton heqje kufiri mes shqiptarëve
 

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka mbrojtur sërish idenë e Mini-Schengenit Ballkanik duke thënë se një propozim i tillë do të nënkuptonte heqjen e kufirit mes Kosovës dhe Shqipërisë.

Sipas tij, ideja e parë për Shengenin Ballkanik kishte ardhur nga ish-kryeministri shqiptar Fatos Nano, ndërsa ka shtuar se ishte vetë Rama që e ka rifutur si ide. Ai ka kritikuar sërish Kosovën që nuk pranoi të jetë pjesë e diskutimeve rajonale në Ballkan për këtë çështje.