Arbëri

Ekspertët e shohin proces të vështirë paditjen e Serbisë për gjenocid

 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Paditja e Serbisë për gjenocid, siç është paralajmëruar nga krerët e institucioneve në vend, do të jetë proces i vështirë. Sipas njohësve, Kosova ka sfida të mëdha për këtë çështje, duke filluar nga paditja e deri te bindja e gjykatës se Serbia ka kryer gjenocid. Për një proces të tillë, thonë se kanë filluar përgatitjet nga ekzekutivi.

“Do të ngremë padi ndaj krimit dhe gjenocidit të Serbisë në Gjykatën Ndërkombëtare të Serbisë”. Një paralajmërim të tillë përveç kryeministrit Albin Kurti, e kanë bërë edhe presidentja Vjosa Osmani e kryetari i Kuvendit, Glauk Konujufca.

Por, paditja e Serbisë për kryerjen e gjenocidit në Kosovë, sipas njohësve, do të jetë proces i vështirë e i gjatë.