Arbëri

Vaksinimi u jep shpresë të moshuarve, ndihen më pak të kërcënuar nga COVID-19

Vaksinimi u jep shpresë të moshuarve, ndihen më pak të kërcënuar nga COVID-19
Foto: Alban Bujari / KOHA
 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Plotësimi i një formulari ku paraqiten të dhënat dhe historiku i gjendjes shëndetësore është e vetmja gjë që u kërkohet qytetarëve që vaksinohen kundër COVID-19 në Kosovë. Rrjedhimisht, ata me vete nuk duhet të kenë ndonjë test që tregon nivelin e imunitetit të tyre. Të premten ka nisur vaksinimi i personave të moshës nga 75 deri 79 vjeç me sëmundje kronike. Pas marrjes së dozës së parë, ata kanë thënë se ndihen më pak të kërcënuar nga COVID-19

Një formular në të cilin paraqitet gjendja shëndetësore dhe të dhënat e tjera është e vetmja gjë që u kërkohet qytetarëve para se të vaksinohen kundër COVID-19. Para vaksinës, mjeku po ashtu e pyet secilin nëse ka ndonjë shqetësim, ose ndonjë alergji.

Niman Bardhi, i cili është koordinator i qendrës së vaksinimit “1 Tetori” tregon procedurën që kalon një qytetar para se të vaksinohet.