Arbëri

Kushti i LDK-së për pjesëmarrje kur votohet presidentja

Kushti i LDK-së për pjesëmarrje kur votohet presidentja
Foto: Driton Paçarada / KOHA

Ka një kusht që Lidhja Demokratike ta konsiderojë pjesëmarrjen në votim për Vjosa Osmanin.

 

Vendimmarrja e LDK-së rreth pjesëmarrjes në votim ose jo të presidentes, do të varet nga e ardhmja e partisë së Vjosa Osmanit dhe deputetët që kanë fituar ulëse në kuadër të Vetëvendosjes. Kryetari i LDK-së, Abdixhiku, ka kërkuar që pretenduesja për presidente ta qartësojë pozicionin ndaj LDK-së, si dhe deputetët që i takojnë grupimit të Osmanit ta qartësojnë nëse do të jenë pjesë e qeverisë apo e opozitës.

Ka një kusht që Lidhja Demokratike ta konsiderojë pjesëmarrjen në votim për Vjosa Osmanin.

Burime brenda këtyre zhvillimeve kanë thënë se, kryetari i LDK-së Abdixhiku dëshiron të sigurohet që Osmani nuk do t’i shtrijë strukturat partiake ku do të prekej elektorati i LDK-së.