Arbëri

SHBK: Zemaj udhëzoi të mos testohen rastet e kontaktit në kohë kur u paraqitën tri variante të koronavirusit

Foto: Ilustrim
 

Këshilli i Shëndetësisë së Bashkuar Kosovare (SHBK Union) ka reaguar duke thënë se ekziston një mospërputhje dhe paradoks në lidhje me masat e ndërmarra nga Qeveria Hoti dhe ministri në detyrë i Shëndetësisë, Armend Zemaj, me numrat real të rasteve pozitive me COVID-19.

Nga SHBK është thënë se në momentin kur u shfaqën tri variante të reja të COVID-19 dhe shtrohej në pyetje efikasiteti i vaksinës anti-COVID ndaj tyre, Zemaj kishte udhëzuar të mos ketë testim të rasteve të kontaktit dhe po ashtu udhëzoi hapjen e Universiteteve, edhepse ishte ministri i vetëm në Ballkan që nuk arriti të siguronte ndonjë vaksinë anti-COVID.