Arbëri

Skema e manipulimit me vota, kërkohet rinumërim

Deri të hënën në mesditë, PZAP-ja duhet të vendosë për 208 ankesat e kandidatëve të subjekteve politike, lidhur me publikimin e rezultateve përfundimtare. Ankesa ka prej të gjitha subjekteve. Ndërkaq, të premten do të duhej të merrnin epilog edhe ankesat eventuale pranë Gjykatës Supreme

Është zgjeruar rrethi i akuzave për vjedhje votash brenda Qendrës së Numërimit dhe Rezultateve, fenomen ky që zyrtarisht nuk ka qenë i evidentuar më parë, e ku është i përfshirë stafi i angazhuar nga KQZ-ja. Pavarësisht kësaj, në institucionin që merren me organizimin e zgjedhjeve kanë refuzuar të komentojnë përderisa organet e hetuesisë nuk e japin verdiktin. KOHA ka mësuar se të dyshuarit në rastin e Meliza Haradinajt tashmë janë identifikuar dhe janë marrë në pyetje nga organet e hetuesisë

 

Është zgjeruar rrethi i akuzave për vjedhje votash brenda Qendrës së Numërimit dhe Rezultateve, fenomen ky që zyrtarisht nuk ka qenë i evidentuar më parë, e ku është i përfshirë stafi i angazhuar nga KQZ-ja. Pavarësisht kësaj, në institucionin që merren me organizimin e zgjedhjeve kanë refuzuar të komentojnë përderisa organet e hetuesisë nuk e japin verdiktin. KOHA ka mësuar se të dyshuarit në rastin e Meliza Haradinajt tashmë janë identifikuar dhe janë marrë në pyetje nga organet e hetuesisë

Prishtinë, 7 mars - Dyshimet për manipulim të votave brenda Qendrës së Numërimit dhe Rezultateve kanë nxitur reagime të shumë kandidatëve, që kanë kërkuar rinumërim të kutive.