Arbëri

Votat e diasporës ia shtojnë VV-së një deputet deri tash

 

Në 57 ka shkuar numri i deputetëve që Lëvizja Vetëvendosje ka fituar deri tash me numërimin e votave të rregullta, atyre me kusht dhe të personave me nevoja të veçanta, dhe me numërimin e mbi gjysmës së votave të diasporës. Para numërimit të votave të diasporës, VV-ja kishte siguruar 56 ulëse.

Në 33 mijë e 488 votat e diasporës, VV-ja ka fituar 26 mijë e 79 vota apo 77.8 për qind duke thelluar diferencën në votat e përgjithshme me partitë tjera.