Arbëri

Paralajmërohet padi për lejen ujore për hidrocentralin “Brezovica”

Paralajmërohet padi për lejen ujore për hidrocentralin “Brezovica”
Foto: Ilustrim
 

Organizatat joqeveritare GAIA dhe GLPS kanë njoftuar se të premten do të paraqesin padi për konflikt administrativ kundër lejes ujore për hidrocentralin “Brezovica” në Komunën e Shtërpcës, të lëshuar nga Autoriteti Rajonal i Pellgjeve Lumore në kuadër të Ministrisë së Ekonomisë dhe Ambientit.

Ky hidrocentral është një nga katër hidrocentralet e ndërtuara nga kompania “Matkos” në Shtërpcë. Organizatat janë ankuar se ka pasur shumë shkelje në këtë proces.