Arbëri

Rregullorja e re përçan Institutin e Mjekësisë Ligjore

Rregullorja e re përçan Institutin e Mjekësisë Ligjore

Një pjesë e stafit të Institutit të Mjekësisë Ligjore është duke kundërshtuar rregulloren e re për sistemimin e vendeve të punës, me arsyen se ajo e ka degraduar strukturën ekzistuese duke i rrezikuar edhe proceset e ndryshme, sikurse është çështja e personave të zhdukur. Një pjesë e stafit e ka ndërprerë edhe komunikimin me drejtorin e Institutit. Sipas tyre, shuarja e pozitave udhëheqëse dhe profesionale, si dhe riemërimet janë bërë me vendime abuzive nga ana e drejtorit si hakmarrje ndaj zyrtarëve të Institutit. Por drejtori Arsim Gërxhaliu ka mohuar akuzat, duke thënë se ndryshimet janë bërë me rekomandim të Bashkimit Evropian dhe se nuk kanë për qëllim largimin e askujt nga puna

 

Një pjesë e stafit të Institutit të Mjekësisë Ligjore është duke kundërshtuar rregulloren e re për sistemimin e vendeve të punës, me arsyen se ajo e ka degraduar strukturën ekzistuese duke i rrezikuar edhe proceset e ndryshme, sikurse është çështja e personave të zhdukur. Një pjesë e stafit e ka ndërprerë edhe komunikimin me drejtorin e Institutit. Sipas tyre, shuarja e pozitave udhëheqëse dhe profesionale, si dhe riemërimet janë bërë me vendime abuzive nga ana e drejtorit si hakmarrje ndaj zyrtarëve të Institutit. Por drejtori Arsim Gërxhaliu ka mohuar akuzat, duke thënë se ndryshimet janë bërë me rekomandim të Bashkimit Evropian dhe se nuk kanë për qëllim largimin e askujt nga puna

Prishtinë, 24 shkurt - Fuqizimi i rregullores për riorganizimin e vendeve të punës, e cila u diskutua tre vjet nga tri qeveri të ndryshme dhe hyri në fuqi në tek në janar, ka prodhuar pakënaqësi brenda Institutit të Mjekësisë Ligjore (IML). Një pjesë e stafit të mbështetur nga Shoqata sindikale e ka ndërprerë edhe komunikimin me drejtorin e Institutit dhe Projektin IPA si aktorë të procesit.