Arbëri

Haradinaj i sheh lëvizjet e VV-së si “pafuqi për t’u përballur me integrimin e veriut”

Haradinaj i sheh lëvizjet e VV-së si “pafuqi për t’u përballur me integrimin e veriut”
 

Kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, ka kritikuar lëvizjet e fundit të Lëvizjes Vetëvendosje, pak pas zgjedhjeve të 14 shkurtit ku ajo doli fituese me mbi 47 për qind të votave, kur ende s’janë numëruar votat me postë dhe ato me kusht. Haradinaj ka kritikuar Vetëvendosjen për qasjen e saj për dialogun edhe për futjen në garën zgjedhore në Shqipëri.

Ai ka thënë se pas zgjedhjeve të 14 shkurtit, Kosova pret formimin më të shpejtë të institucioneve. Këtu ka përmendur edhe përmbushjen e obligimeve, duke përfshirë dialogun e brendshëm e të jashtëm. Ka thënë se nëse bëhet dialog vetëm me përfaqësuesit minorë e pa fuqi elektorale të serbëve, siç ka paralajmëruar VV-ja, “jo vetëm se mund të jetë selektiv, por edhe sinjal i keq për karakterin unitar të Shtetit”.