Arbëri

Me planin e vaksinimit kundër COVID-19 synohet të vaksinohen 1.26 milionë banorë

Me planin e vaksinimit kundër COVID-19 synohet të vaksinohen 1.26 milionë banorë
 

Sipas planit për vaksinim kundër COVID-19 në Kosovë, të zhvilluar nga Komiteti për Imunizim kundër COVID-19 dhe nga grupi punues i themeluar nga MSH-ja, parashihet që në fazën e parë të vaksinohet vetëm tre për qind e popullatës, ku do të hyjnë punonjësit shëndetësorë dhe të moshuarit.

Në fazën e parë, që pritet të kryhet vaksinimi me anë të vaksinave që do të vijnë nga programi COVAX, do të vaksinohen në total rreth 54 mijë persona.