Arbëri

Kronika Zgjedhore / AAK-ja e mbyll fushatën me premtimin për referendum rreth bashkimit me Shqipërinë

 

Siç ka deklaruar edhe më herët, bartësi i listës së AAK-së, Ramush Haradinaj, në mbylljen e dhjetëditëshit të fushatës ka paralajmëruar sërish se nëse anëtarësimi në organizata ndërkombëtare nuk ndodh, atëherë, me partinë e tij në pushtet, opsion mbetet referendumi për bashkimin me Shqipërinë

Prishtinë, 12 shkurt - Duke ndryshuar deklaratat e ditëve të kaluara, bartësi i listës së Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, e ka përmendur vitin 2025, dhe jo 2024, si afat për anëtarësim në organizata ndërkombëtare.

Nëse kjo nuk ndodh, ai ka paralajmëruar edhe një herë referendumin për bashkimin me Shqipërinë. Në tubimin përmbyllës të fushatës, në Prishtinë, duke i quajtur referendum zgjedhjet e 14 shkurtit, Haradinaj ka kërkuar votat për të hipur në Presidencë, duke thënë se Kosova do t’i përfundojë çështjet e hapura me Serbinë pa e pyetur atë.